11 de desembre, 2010

El Pi de Can Cartró a principis del s. XX


Tal com us comentava en el meu article “Sant Boi, recupera el Pi de Can Cartró”, l'any 1915, un llamp va destruir aquest enorme pi pinyoner que servia de referència pels vaixells que arribaven al port de Barcelona i que es trobava al cim de la muntanya més alta de Sant Boi de Llobregat.

Arrel d'aquest article, l'amic José Antonio Lozano m'ha facilitat, per compartir amb tots vosaltres, aquesta fotografia del seu arxiu personal del Pi de Can Cartró, realitzada a principis del s. XX o finals del s. XIX. La foto és interessant perquè apareixen persones que ens permeten veure a escala la grandària d'aquest enorme pi. I tal com m'indica ell, aquesta fotografia es tracta d'una postal de Torrelles de Llobregat (amb qui Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló i Sant Climent, comparteixen terme al cim de la muntanya del Pi d'en Cartró) realitzada per l'editor Ángel Toldrà Vianzo que s'identifica a la postal amb les seves inicials A.T.V., referència 3482.


3 comentaris:

Mingo Ramos ha dit...

Magnífic !
Tenia molta curiositat per conéixer com era aquest pi perquè fos tan vissible pels vaixells ...

elmarge ha dit...

De les poques fotografies que hi ha d'aquest antic pi, aquesta és la millor.

Iulius Anicetus ha dit...

No fou destruït per un llamp, sino arrencat de socarrel per un "terrible vendaval" (segons diuen les cròniques d'aquell temps), la nit del 21 de febrer de 1.915.